Connect with us

Regional

Olt. Culegători de căpșune și fructe de pădure pentru Spania

Contractul de muncă începe la 1 martie

Published

on

Persoanele din județul Olt interesate să lucreze în agricultură, în Spania, se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt. Spania caută 900 de muncitori pentru campania agricola de primăvară. Nu se cer cunoștințe de limbă străină, iar contractul de muncă începe la 1 martie. Se caută femei (600 de persoane) și 150 de cupluri, în total 900 de muncitori, cu vârsta între 18-50 de ani, care să aibă experiență în agricultură și să fie capabile să culeagă căpșune, afine, zmeură și mure, la temperaturi ridicate, în sere.

Plata se face pe card, salariul brut fiind de aproape 43 euro pe zi. La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 euro cenți pe zi (persoane noi) și la persoanele care au mai lucrat la firmă, un bonus de 0,80 euro cenți pe zi. Orele suplimentare se plătesc cu 6,67 euro brut pe oră.

Cazarea este oferită gratuit de companie, dar se plătesc utilitățile (electricitate, apă, gunoi și butelie) 1,73 euro pe zi. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului, iar întoarcerea în România este plătită de muncitor.

Angajarea este cu contract temporar de trei, șase sau nouă luni, cu perioada de proba 15 zile. Contractul începe cu 1 martie 2020. Dosarele se vor depune la consilierul EURES din cadrul AJOFM Olt. Acesta trebuie să cuprindă următoarele documente: copie CI, adeverință medicală cu mențiunea „clinic sănătos”.