Connect with us

Regional

Olt. Zeci de elevi cu gripă

76 de cazuri de gripă confirmate și 2 253 de alte boli de sezon

Published

on

Zeci de elevi din judetul Olt au fost depistați cu gripă, potrivit unei situații centralizate de Inspectoratul Școlar, cinci dintre aceștia fiind dintr-o singură clasă de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina. 

Potrivit ISJ Olt, conform situației transmise de unitățile de învățământ, există 76 de cazuri de gripă confirmate și 2.253 de alte boli de sezon. În plus, îmbolnăvirea cu gripă a fost confirmată la cinci elevi din aceeași clasă de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina. Conducerea unității de învățământ a luat decizia trimiterii acasă a celorlalți copii, iar sala de clasa a fost dezinfectată.

Reprezentantii DSP Olt spun că medicii epidemiologi pot închide o unitate de învățământ dacă absenteismul elevilor depășește 20 de procente și insistă pe respectarea măsurilor de igienă în unitățile de învățământ pentru ca virusul să nu se extindă.
Potrivit statisticii DSP Olt, în unitățile de învățământ din județ există doar 17 medici și 98 de asistenți medicali, în condițiile în care sunt 143 de școli în urban, unde populația școlară este de peste 36.500, față de rural unde sunt 23.000.

%d