Connect with us

National

Om de afaceri roman, arestat de FBI

Este acuzat de mituirea unui ofiter al US Air Force.

Published

on

Dumitru Martin, actionar al Polaris Constanta, unchi al deputatului PSD Eduard Martin, a fost arestat de FBI si acuzat de mituirea unui ofiter din cadrul Fortelor Aeriene americane (US Air Force) pentru obtinerea unui contract in valoare de 10,35 milioane de dolari la baza Kogalniceanu, scrie ziare.com, citand presa americana.

El fusese invitat la o intalnire la San Francisco de catre agenti sub acoperire, care s-au prezentat drept mijlocitori in acest aranjament in vederea darii/luarii de mita.

Firma lui Martin, Polaris M Holding, a platit in urma cu trei luni, suma de 100.000 de dolari – ultima transa dintr-o mita in valoare de peste un milion de dolari – unui membru al comandamentului escadronului contractor de la baza aeriana Travis, dar care cooopera cu FBI, potrivit unor documente judiciare (si anume o plangere penala si o declaratie pe propria raspundere a unui agent FBI), facute publice marti.

Potrivit acestei declaratii a agentului special Matthew Young, suma ar fi fost oferita ca mita in vederea obtinerii unui contract prin care Polaris sa furnizeze fortelor aeriene americane stationate la baza Mihail Kogalniceanu din Romania, pe o perioada de cinci ani, containere de transport si depozitare.

Dumitru Martin a fost arestat in urma unei anchete a FBI care a durat 17 luni si in cadrul careia au fost folositi doi agenti sub acoperire.

 

%d blogeri au apreciat: