Connect with us

Evenimente

„Omul cu mârţoaga” ajunge şi la Craiova

Luni, 23 mai, de la ora 19,00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”!

Published

on

Luni, 23 mai, de la ora 19,00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova , sunteţi aşteptaţi la comedia de mare succes OMUL CU MÂRŢOAGA de George Ciprian, în regia lui Dan Tudor.
Omul cu martoaga
Distribuţia: MARIUS BODOCHI, TUDOREL FILIMON, ANDREI DUBAN, DRAGOS IONESCU, AFRODITA ANDRONE, ORODEL OLARU, ALINA CHIVULESCU şi DAN TUDOR .
 

 

Povestea piesei este pe cât de simplă, pe atât de amuzantă. Arhivarul Chirică, interpretat de Dan Tudor, este un împătimit al curselor de cai. Această pasiune îl face sa cumpere o mârțoagă și să piardă în urma pariurilor făcute, nu numai banii dar și încrederea propriei soții( Alina Chivulescu), care îl părăsește și pleacă împreună cu un fost prieten Nichita ( Marius Bodochi),dar și increderea tuturor celor de care într-un fel sau altul depinde soarta sa și a copiilor săi : directorul şcolii ( Tudorel Filimon), proprietarul calului (Andrei Duban) și inspectorul general ( Orodel Olaru ). Singurii oameni care îi rămân alături sunt Varlam, cel mai devotat prieten ( Dragoş Ionescu) și Fira servitoarea ( Afrodita Androne). Finalul spectacolului este cuceritor! Gloaba cumpărată de Chirică ajunge să câștige la curse, Chirică se îmbogățește, iar celelalte personaje încearcă să-i intre în grații.

Farmecul deosebit al interpretarii actorilor, comicul absurd dar și de situație al autorului George Ciprian, precum și rafinatul desen regizoral fac din „Omul cu mârțoaga” un spectacol încântător, un motiv minunat de a veni la teatru.
Continue Reading
%d blogeri au apreciat: