Connect with us

Regional

Opera Română Craiova deschide stagiunea 2018/2019

Reprezentație specială a spectacolului „Don Giovanni”

Published

on

Opera Română Craiova deschide stagiunea 2018/2019 cu o reprezentație specială a spectacolului „Don Giovanni” programat pentru data de 6 octombrie 2018, de la ora 19.00, la Cercul Militar,reprezentație care se bucură de o distribuție de excepție.

Invitatul special Carlo Colombara va interpreta rolul titular, iar soprana italiană Elena Lo Forte va da viață Donnei Elvira. Alături de alți trei soliști invitați Francesco Baiocchi (Leporello), Kakhaber Shavidze (Il Commendatore) și Alessandro D’Acrissa (Don Ottavio), Renata Vari, îndrăgita soprană a Operei Române Craiova, debutează în rolul Donna Anna, iar Noemi Modra și Dragoș Drăniceanu vor fi Zerlina și Masetto. 

Unul dintre cei mai renumiți bași ai zilelor noastre, Carlo Colombaraa urcat pe cele mai importante scene lirice din lume, fiind frecvent invitat de Covent Garden, Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala di Milano, Wiener Staatsoper și multe, multe altele. Aclamat pentru intensitatea muzicalității sale, faimosul solist va urca pe scena craioveană, oferind publicului din România privilegiul de a-l asculta.

Cu o voce inconfundabilă și o expresivitate aparte, solista italiană Elena Lo Forteabordează cu o atent reliefată forță un vast repertoriu, fiind binecunoscută pe scenele unor importante teatre de operă din Italia și fiind răsplătită cu aplauze și pe alte scene europene, dar și în Asia și America. 

 Cei doi soliști invitați se află pentru prima dată în România. Mult-aşteptata reprezentaţie, care reunește Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, se bucură de prezenţa maestrului Walter Attanasi la conducerea muzicală, de asemenea în dese rânduri invitat al unor companii de operă importante precum Teatro alla Scala di Milano, l’Arena di Verona, Opera di Roma și numeroase altele.

Spectacolul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova şi al Consiliului Local al Municipiului Craiova.