Connect with us

International

Orașul Torețk din regiunea Doneţk este atacat constant de forțele armatei ruse

Published

on

Ucraina discută cu partenerii săi externi despre posibila livrare de rachete cu rază lungă de acţiune, a afirmat un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

Mihailo Podoliak a explicat că Ucraina vizează depozitele de muniţie aflate în spatele frontului, pentru a limita folosirea artileriei de către ruşi atât împotriva poziţiilor ucrainene cât şi a localităţilor.

Kievul a primit sisteme performante HIMARS, cu o rază de câteva zeci de kilometri, care au ajutat forţele ucrainene să lovească depozite de muniţie şi puncte logistice pentru a pregăti contra-ofensive, dar între timp Rusia şi-a mutat unele depozite ceva mai departe de linia frontului.

Occidentul a refuzat până acum să livreze rachete cu rază lungă de acţiune pentru ca acestea să nu fie folosite pentru bombardarea Rusiei, care le-ar vedea ca o provocare.

Decizia de a livra tancuri a dus însă şi la discuţii, neconcretizate, privind alte tipuri de armament care până acum era exclus – avioane de luptă şi rachete.

Devastarea adusă de bombardamentele ruseşti asupra localităţilor ucrainene a fost constatată şi de trimisul RRA Ilie Pintea, care s-a aflat la Toreţk, în regiunea Doneţk, nu departe de linia frontului:

%d blogeri au apreciat: