Connect with us

Regional

”Pactul pentru Tineri” a ajuns în Drobeta Turnu Severin

Published

on

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) în parteneriat cu Ministerul Educației, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și UNICEF a organizat, vineri,  24 noiembrie 2023, la Colegiul Național ”Traian” din Drobeta Turnu Severin, începând cu ora 11:30, dezbaterea publică din cadrul programului național pentru reducerea abandonului școlar „Pactul Pentru Tineri”.

Pactul pentru tineri este, de fapt, un program național, care a debutat exact în urmă cu un an, în septembrie 2022, în Iași. A devenit o coaliție amplă de forțe la nivel național pentru a schimba soarta tinerilor aflați în abandon școlar sau în ritm de abandon.

 Județul Mehedinți se confruntă cu provocări demografice și sociale semnificative, precum un spor natural negativ (-2.044 în 2022) și un număr considerabil de șomeri (5.651 șomeri în august 2023). În acest context, Pactul pentru Tineri se impune ca o inițiativă vitală. Prin cooperarea dintre autorități, organizații neguvernamentale și sectorul privat, Pactul pentru Tineri poate constitui un instrument esențial în construirea unui viitor mai prosper pentru tinerii români. Prin angajamentul comun și implementarea unor strategii inovatoare, Pactul pentru Tineri are potențialul de a aborda atât problemele educaționale, cât și cele socio-economice, contribuind astfel la crearea unei societăți mai echitabile și prospere.

Această dezbatere este urmată de ateliere situaționale în care reprezentanții din audiență, cum spuneam profesor, părinți, elevi participă timp de o oră la un astfel de workshop, unde parcurg practic traseul în baza unui scenariu real al unui copil care a abandonat școala din diferite cauze. Cinci cauze, mai exact și ghidat de un facilizator, face traseul de reîntoarcere a copilului respectiv în școală” a declarat, pentru Radio România Oltenia Craiova, Manager comunicare în cadrul Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin,  Mădălina Mocanu.

Un interviu realizat de Mirela Dobre

sursă foto: facebook.com/PactulPentruTineriCONAF/