National
Până în 2025, una din două persoane se va confrunta cu obezitatea
Securitatea alimentarã este pusã în pericol, în întreaga lume, din cauza pandemiei de COVID-19, criza din domeniul sãnãtãții afectând inclusiv sectorul agricol și industria alimentarã din Uniunea Europeanã – a atras atenția comisarul european Stella Kyriakides, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației. În același timp, datele Organizației Mondiale a Sãnãtãții aratã cã o combinație între o dietã nesãnãtoasã și un stil de viațã sedentar a dus la creșterea ratei obezitãții. Alimentația inadecvatã este, de asemenea, principalul factor de risc pentru bolile cardiovasculare, diabet și anumite forme de cancer, spune și președinta Societãții Române de Educație Nutriționalã, Lygia Alexandrescu:
Specialistul mai adaugã cã obezitatea și alte forme de malnutriție afecteazã, în prezent, unul din trei oameni, iar estimãrile OMS indicã faptul cã, pânã în 2025, una din douã persoane se va confrunta cu aceastã problemã.