Connect with us

International

Pandemia de coronavirus, în lume

Published

on

Multe ţări europene iau măsuri suplimentare, pentru a ţine în frâu pandemia de coronavirus. Deşi mai sunt aproape două săptămâni până la Crăciun, anumite state anunţă restricţii chiar de săptămâna aceasta.

Constanţa Comănici, Radio România:

În Franţa, autorităţile au decis să întărească activităţile de depistare a infectărilor cu COVID-19, în încercarea de a controla mai bine extinderea epidemiei, mai ales că sezonul rece favorizează răspândirea virusului. Au fost pregătite o serie de campanii de testare masivă a populaţiei. Prima începe astăzi, în două oraşe, iar următoarea este programată în ianuarie.

Daniela Coman, corespondent Radio România, la Paris:

În paralel cu măsurile restrictive, continuă vaccinarea împotriva COVID-19. De astăzi, Statele Unite încep cel mai mare proiect de imunizare a populaţiei. Potrivit France Presse, milioane de doze de vaccine, produs de compania Pfizer, în colaborare cu BioNTech, conservate la minus 70 de grade Celsius, în gheaţă carbonică, sunt distribuite spre toate colţurile ţării. Este o operaţiune fără precedent pe teritoriul american.

Primele doze de vaccin Pfizer sunt aşteptate şi în Canada, care ar urma să dea undă verde vaccinului Moderna. Spania a anunţat, deja, că începe imunizarea populaţiei împotriva COVID-19, luna viitoare, iar Rusia extinde, în tot mai multe regiuni, campania de vaccinare cu propriul ser.

Marea Britanie a fost prima ţară din lume, care a început vaccinarea împotriva noului coronavirus.        

%d