Connect with us

International

Pandemia de coronavirus, la nivel global

Published

on

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus se apropie de 80 de milioane de infectări și a depășit 1,75 milioane de decese. Cele mai mari îngrijorări sunt provocate, în acest moment, de noua tulpină apărută în Marea Britanie, în timp ce speranțele se leagă de vaccinare care, de mâine, începe și pe teritoriul Uniunii Europene.

Cătălin Gomboș, Radio România:

Statele Unite rămân țara cu cel mai mare număr de cazuri, înregistrate de la debutul pandemiei, până în prezent – peste 18,7 milioane – dar și cel mai mare număr de decese – 330.000, potrivit datelor Universității de medicină Johns Hopkins. Regiunea cea mai afectată de pandemie este însă Europa, notează France Presse, care precizează că, în cele 52 de țări, de pe continent, au fost infectate, până acum, 25 de milioane de persoane, iar, la 17 decembrie, a fost depășit pragul de o jumătate de milion de morți. A doua cea mai afectată regiune este Statele Unite/Canada, cu mai mult de 19 milioane de cazuri, urmată de America Latină/Caraibe, cu 15 milioane, și Asia, 13,6 milioane.

În acest moment, cele mai mari îngrijorări sunt provocate de noua tulpină de SARS/CoV-2, detectată în Marea Britanie, țara în care s-a înregistrat, în ultima săptămână, cea mai mare creștere a ratei infectărilor. Un studiu publicat, joi, arată că noua tulpină este cu 50 – 74% mai contagioasă. Noua variantă a început deja să apară și în alte țări, cele mai recente cazuri înregistrându-se în Franța, Germania și Liban, de la persoane care sosiseră din Marea Britanie. Speranțele se leagă de vaccinare și, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 61 de vaccinuri sunt în faza de testare pe oameni, 16 au ajuns la etapa finală și alte 172 sunt în faza de dezvoltare. La acestea se adaugă cele câteva aprobate de diferite țări și care au început să fie deja administrate, inclusiv vaccinul Pfizer care, începând de mâine, le va fi inoculat cetățenilor UE.


Continue Reading
%d blogeri au apreciat: