Connect with us

International

Papa Francisc a condamnat masacrul de la Bucea

Published

on

Sursă imagine: Long Thiên/commons.wikimedia.org/CC BY-SA 2.0

Papa Francisc a condamnat, astăzi, masacrul de la Bucea, în timp ce ţinea un steag care i-a fost trimis din această localitate. După retragerea armatei ruse din Bucha, forţele ucrainene şi presa internaţională au găsit sute de morţi. Mulţi dintre aceştia erau abandonaţi acolo unde au fost ucişi, pe stradă, iar unii aveau mâinile legate la spate şi prezentau semne de execuţii sumare. A fost descoperită, totodată, o groapă comună cu până la 300 de morţi.

Kievul şi statele occidentale au acuzat Rusia de crime de război. Moscova afirmă că forţele sale n-au rănit niciun civil şi că este vorba de o înscenare, însă această poziţie este contrazisă de mai multe dovezi găsite de mass-media şi de mărturii ale supravieţuitorilor.

Între timp, în teren, Ucraina se pregăteşte pentru o ofensivă a forţelor ruse în estul ţării şi încearcă să evacueze civili înainte ca forţele ruse să le taie căile de retragere. Bombardamentele ruşilor continuă atât acolo, cât şi în alte părţi ale ţării, iar Medici fără Frontiere a cerut protejara instituţiilor medicale.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON