Connect with us

Evenimente

Papa Francisc, la Casa Alba

Va fi primul Suveran Pontif din istorie care va face un discurs într-o ședință comună a Congresului.

Published

on

Papa Francisc va fi primit astazi, 22 septembrie, la Casa Albă, de președintele american Barack Obama.

În cadrul vizitei, Președintele american și Suveranul pontif vor continua dialogul pe care l-au început cu ocazia vizitei efectuată de liderul american în Vatican în martie 2014. Pe agenda colocviilor se aflau atunci teme referitoare la condiția celor săraci și marginalizați, la protecția mediului și tutelarea minorităților religioase, la demnitatea migranților și refugiaților.

Tot la Washington, dar pe 24 septembrie, papa Francisc se va adresa membrilor Congresului Statelor Unite ale Americii, reunit în sesiune comună. Va fi primul Suveran Pontif din istorie care va face un discurs într-o ședință comună a Congresului.

Vizita oficială a Papei Francisc în Statele Unite ale Americii include și o etapă la New York, unde pe 25 septembrie 2015 va fi la Palatul de Sticlă și se va adresa Adunării Generale ONU cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înființarea Organizației Națiunilor Unite.

Papa Francisc va fi al treilea Suveran Pontif care efectuează o vizită la Casa Albă. Primul este Sfântul Ioan Paul al II-lea, care a fost primit pe 6 octombrie 1979 de președintele Jimmy Carter. Al doilea pontif care a mers la Casa Albă este Benedict al XVI-lea, la 16 aprilie 2008, când a fost primit de președintele George W. Bush jr.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: