Connect with us

International

Papa Francisc, un nou apel pentru încetarea focului în Ucraina

Published

on

Papa Francisc cere „negocieri adevărate”, care să permită ajungerea la „o încetare a focului şi o soluţie sustenabilă” în Ucraina şi a invită „responsabilii naţiunilor” să nu ducă „umanitatea la distrugere”, transmite CNN. Suveranul Pontif spune că, „odată cu împlinirea a 100 de zile de la începerea agresiunii armate (ruse) în Ucraina, asupra Umanităţii s-a abătut din nou coşmarul războiului, care reprezintă negarea visului lui Dumnezeu”: „Reiau apelul meu către responsabilii naţiunilor: Nu duceţi umanitatea la distrugere, vă rog”, a spus suveranul pontif, repetând această ultimă frază, în aplauzele a circa 25.000 de credincioşi, strânşi în piaţa Sf. Petru, în această dimineață.

Papa Francisc, a insistat „să aibă loc negocieri adevărate, concrete, pentru o încetare a focului şi o soluţie sustenabilă, să se asculte strigătul disperat al oamenilor care suferă, aşa cum vedem în mass-media zi de zi, să se manifeste respect pentru vieţile oamenilor, să se oprească macabra distrugere a oraşelor şi satelor peste tot”. „Să ne rugăm, angajându-ne, fără odihnă, în favoarea păcii”, le-a spus el credincioşilor, la o zi după ce şi-a reiterat disponibilitatea de a călători în Ucraina, „la momentul oportun”.

Papa Francisc a mai anunţat că, săptămâna viitoare, se va întâlni cu reprezentanţi ai guvernului ucrainean, cu care va discuta despre posibilitatea unei deplasări în această ţară.

%d