Connect with us

National

Parchetul Militar Bucureşti şi-a prelungit programul de lucru în acest weekend pentru a primi plângeri de la cei agresaţi de jandarmi

Procurorii precizează că pe …

Published

on

Procurorii militari au înregistrat până acum 238 de plângeri ale persoanelor rănite de jandarmi în 10 august în Piaţa Victoriei în dosarul privind anchetarea evenimentelor de vinerea trecută.

În aceeași cauză, 106 persoane au fost audiate săptămâna aceasta. Potrivit unui comunicat, oamenii legii fac demersuri pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violenţelor, inclusiv din rândul forţelor de ordine.

Procurorii precizează că pe 18 și 19 august, între orele 9:00-14:00 se mai pot depune plângeri la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. De luni, 20 august, actele de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri se vor face la sediul Parchetului General.

Procurorul general avertizează asupra pericolului generat de atacurile sistematice din media, la care sunt supuşi unii procurori care instrumentează dosarele aflate în atenţia opiniei publice. Şeful Ministerului Public reiterează asigurarea efectuării unor anchete imparţiale şi efective pentru aflarea adevărului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, dar şi stabilirea responsabilităţilor legale.