Connect with us

International

Parlamanetul European a aprobat un raport extrem de critic la adresa Ungariei

Published

on

Sursă imagine: European Parliament/facebook

Parlamentul European a aprobat cu o largă majoritate un raport extrem de critic la adresa Ungariei şi a premierului Viktor Orban. Pentru prima oară o instituţie a Uniunii Europene declară că un stat membru nu mai este o democraţie pe deplin funcţională, ceea ce reprezintă o condiţie esenţială pentru a adera la blocul comunitar.

Pe lângă o lungă listă de ameninţări la adresa drepturilor fundamentale, raportul subliniază şi acţiunile „limitate” ale Ungariei împotriva corupţiei, clientelismului şi a nepotismului în administraţia publică, precum şi deficienţele din achiziţiile publice. Trimisul nostru la Strasbourg, Andrei Şerban relatează:


Potrivit Euronews, ministrul ungar de externe a reacţionat la raportul Parlamentului European pe care-l consideră o insultă la adresa poporului ungar. De asemenea purtătorul de cuvânt al premierului Orban a spus că europarlamentarii ar face mai bine să se concentreze pe preţurile la energie, care s-au triplat din cauza sancţiunilor eşuate împotriva Rusiei.