Connect with us

International

Parlamentul european solicită consolidarea mecanismului de protecție civilă al UE

Published

on

Parlamentul solicită consolidarea mecanismului de protecție civilă al UE, astfel încât UE să poată răspunde mai bine situațiilor de urgență de mari dimensiuni, precum COVID-19, informează Biroul Parlamentului European în România.

În cadrul negocierilor în curs privind bugetul UE și al fondurilor de redresare, Parlamentul a sprijinit creșterea semnificativă a bugetului propus de Comisie. Parlamentul dorește astfel alocarea unei sume semnificativ mai mari în vederea pregătirii, inclusiv pentru achiziționarea de noi echipamente, materiale și resurse, astfel încât să poată fi oferit sprijin concret statelor membre atunci când capacitățile naționale sunt suprasolicitate. Acest lucru ar permite un răspuns rapid și eficient la situațiile de urgență majore sau la evenimente care au loc rar, dar care au un impact ridicat, inclusiv urgențe medicale, cum ar fi COVID-19.

Pentru o mai mare transparență în ceea ce privește utilizarea fondurilor UE, eurodeputații doresc, de asemenea, să precizeze modul în care sunt alocate fondurile în cadrul celor trei piloni ai mecanismului (prevenire, pregătire și răspuns).

Mecanismul de protecție civilă al UE a sprijinit cu succes statele membre pentru a salva vieți, inclusiv în timpul crizei COVID-19, prin coordonarea și sprijinul acordat acțiunilor de protecție civilă. Echipamentele medicale precum ventilatoare, echipamente individuale de protecție, vaccinuri, medicamente și produse de laborator au fost, de asemenea, achiziționate prin intermediul rescEU pentru a sprijini serviciile naționale de sănătate în timpul pandemiei. Chiar în această săptămână, mecanismul a fost folosit pentru a canaliza sprijin suplimentar în urma incendiului izbucnit în tabără de refugiați Moria.

Parlamentul dorește să consolideze rolul UE prin intermediul rescEU, pentru a se asigura că statele membre nu sunt lăsate să se bazeze doar pe propriile resurse și pe sprijinul voluntar atunci când se confruntă cu astfel de situații de urgență.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: