Connect with us

Regional

Participarea jandarmilor în Ştafeta Veteranilor

Pe tronsonul Slatina – Rm. Vâlcea

Published

on

În contextul sărbătoririi la 25 octombrie a Zilei Armatei României, Asociaţia Voluntarilor Invictus organizează „Ştafeta Veteranilor”, un eveniment susţinut de Ministerul Apărării Naţionale şi Casa Regală a României.

Invictus este un proiect de voluntariat care uneşte mediul militar cu cel civil, un grup de oameni capabili să facă diferenţa, să schimbe, să motiveze şi să inspire. Evenimentul aflat la a V-a ediţie şi al cărui scop este să promoveze valorile naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României de ieri şi de astăzi se va desfăşura în perioada 08 – 25 octombrie 2018. Traseele de alergare sunt grupate pe trei direcţii, pornind din Timişoara, Bucureşti şi Tulcea către Carei. Traseele sunt parcurse în etape zilnice, calculate astfel încât să se întâlnească la Carei pe 25 octombrie, ziua în care a fost eliberată ultima localitate de sub ocupaţie străină.

Astăzi, Ştafeta Veteranilor Invictus continuă pe traseul albastru pe tronsonul Slatina – Rm. Vâlcea. Cei 85 km vor fi parcurşi în alergare în aproximativ 9 ore.

Fiecare traseu este calculat astfel încât toate cele trei traseele să se întâlnească pe data de 25 octombrie la Carei.