Connect with us

International

Partidul guvernamental, Rusia Unită, a revendicat victoria în alegerile parlamentare

Published

on

Partidul guvernamental, Rusia Unită, a revendicat victoria în alegerile parlamentare, la numai câteva minute de la închiderea urnelor.

Rezultatele preliminare ale scrutinului arată că formaţiunea preşedintelui Vladimir Putin a obţinut aproximativ 39 de procente, în urma celor trei zile de vot, ceea ce înseamnă că îşi va menţine majoritatea în Duma de Stat.

Cei mai vocali oponenţi ai liderului de la Kremlin au fost împiedicaţi să participe la alegeri. Reuters precizează că scrutinul a fost marcat de acuzaţii de fraude electorale, care includ introducerea în urne a mai multor voturi decât alegători înscrişi şi ameninţări la adresa observatorilor electorali.

Comisia electorală a Rusiei a recunoscut că s-au comis unele infracţiuni şi incidente în unele secţii de vot, dar a negat că ar fi existat fraude masive.

La vot au participat şi locuitorii din regiunile separatiste ucrainiene Doneţk şi Lugansk, ce au primit cetăţenie rusă, precum şi cei din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.Continue Reading
%d blogeri au apreciat: