Connect with us

National

Pașapoarte eliberate gratis

Vezi de când.

Published

on

Potrivit unui act normativ publicat recent in Monitorul Oficial, pasapoartele vor fi eliberate gratuit de la 1 februarie 2017.

Aceasta taxă, precum și mai multe altele ce țin de eliberarea unor acte civile, fac parte din cele 102 taxe, din legea promulgată de președintele Klaus Iohannis, pe data de 6 ianuarie, ce vor fi eliminate.
Începând cu 1 februarie 2017, cetățenii nu vor mai plăti taxele obișnuite la eliberarea pașapoartelor, actelor de cetățenie și a altor acte civile, potrivit Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ce a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 15 din 6 ianuarie 2017 şi va intra în vigoare la 1 februarie 2017.

Concret, începând de luna următoare, persoanele fizice nu vor mai plăti:
taxa pentru eliberarea unui pașaport electronic, a unui pașaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, eliberarea de adeverințe, precum și alte servicii prestate de autorități.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa Avocat.ro

%d blogeri au apreciat: