Connect with us

International

Patriarhul Kirill al Rusiei le-a cerut ruşilor să se roage pentru Putin

Published

on

Sursă imagine: Kremlin.ru/CC BY 4.0

Patriarhul Kirill al Rusiei le-a cerut ruşilor să se roage pentru viaţa lungă şi sănătatea lui Vladimir Putin, care împlineşte astăzi 70 de ani. Kiril, un susţinător al regimului Puti,n despre care presa a scris că ar fi fost, la fel ca şi preşedintele, agent KGB, s-a rugat şi ca preşedintele să îşi învingă „duşmanii vizibili şi invizibili”.

Reuters notează că şi subordonaţii lui Putin au trimis felicitări pe un ton „linguşitor” şi îl citează pe liderul cecen Ramzan Kadîrov, care l-a numit „una dintre cele mai influente şi remarcabile personalităţi ale timpuli nostru”.

Vladimir Putin a preluat puterea în urmă cu aproape 23 de ani, fiind cel mai longeviv lider de la Moscova după Josef Stalin. Regimul său a devenit în timp tot mai autoritar, iar un lung şir de critici şi opozanţi – jurnalişti, politicieni, activişti – au fost asasinaţi sau au ajuns la închisoare.

Guvernarea lui Putin a fost marcată şi de al doilea război din Cecenia, intervenţia brutală a armatei ruse în Siria, invadarea Georgiei şi atacarea Ucrainei.