Connect with us

Sport

Patrick Mouratoglou își asumă răspunderea pentru contaminarea Simonei Halep

Published

on

Simona Halep a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), după ce a fost suspendată, pe o perioadă de patru ani, pentru testul pozitiv cu Roxadustat, de la US Open 2022. Patrick Mouratoglou a declarat, într-un clip publicat pe contul său de Instagram, vinery seara, că își asumă responsabilitatea pentru că românca a fost găsită vinovată: ”Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Noi i-am propus să ia colegenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentu ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Am făcut toate testele posibile, pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil.

Mi s-au deschis ochii și am realizat că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate. Vorbim despre cantități extrem de mici. Nu au niciun efect, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test anti-doping. Asta e teribil, pentru că ești complet inocent, reputația ta e afectată!

Numele tău e târât într-un scandal de dopaj și poți sta pe bară mult timp. Îți afectează reputația fără motiv, pentru că nu ai făcut nimic. Am realizat că oricine o poate păți și că trebuie să fii 100% sigur că nu se va întâmpla asta cu companiile de suplimente pe care le alegi.” – a transmis Patrick Mouratoglou, într-un clip publicat pe contul său de Instagram.