Connect with us

Sport

Patrick Mouratoglu: Onestitatea Simonei Halep este în afara oricărui dubiu

Published

on

Patrick Mouratoglou a sărit în ajutorul Simonei Halep și acuză Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) de hărțuire. 

Din momentul apariției scandalului de dopaj, în octombrie 2022, Patrick Mouratoglou a fost criticat de multe voci. Francezul a transmis că este alături de Simona Halep, dar, până ieri, nu a avut o luare fermă de poziție. ”The Coach” a emis un comunicat dur, în care lansează acuzații concrete la adresa celor de la ITIA și cere ca speța să fie judecată, până la finalul acestei luni. 

”În primul rând, vreau să spun că am plănuit să stau departe de orice comentariu public, în privința cazului Simonei Halep. Chiar am crezut că ITIA va efectua o investigație dreaptă și că va stabili adevărul. Faptul că acum nu mai cred același lucru este deranjant și m-a făcut să scriu, în sfârșit, aceste rânduri. Am avut norocul să o întâlnesc pe Simona Halep, în aprilie 2022. Am muncit din greu, din acel moment. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea, pentru cei care n-au întâlnit-o: am descoperit în Simona un caracter rar. Este amabilă, dulce, nu are nicio urmă de agresivitate, niciun fel de invidie față de cei din jur. Și-a dedicat întreaga viață tenisului. E pasiunea ei din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei, nu a familiei. Doar a ei! E evident că a primit o educație aleasă, cu niște valori extrem de puternice. Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu. Știu că SUB NICIO FORMĂ, NICIODATĂ, nu ar fi făcut ceva ilegal. Sprijinul primit din lumea tenisului a fost extrem de puternic, asta deoarece oamenii au fost convinși că nu ar fi făcut niciodată așa ceva. 

Din ziua în care ITIA a a acuzat-o, am fost alături de ea și voi continua să fiu, în fiecare zi. O voi sprijini în lupta ei pentru adevăr. Sunt un susținător al sportului curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem anti-doping, capabil să descopere trișorii. Acestea fiind spuse, sunt extrem de șocat de modul în care acest caz a fost condus. Credeam că ITIA va urma scopul suprem, acela de a stabili adevărul, dar e clar că ei încearcă doar să demonstreze vinovăția. Asta. deși Simona a putut arăta multiple dovezi ale inocenței ei. începând cu decembrie 2022. Această ultimă acuzație. care i-a fost trimisă și care e legată. în totalitate. de primul caz. este o pură interpretare a pașaportului ei biologic. Cu alte cuvinte, ITIA nu a găsit nicio substanța ilegală în sângele ei, doar remarcă că parametrii sângelui ei sunt suspicioși. Experți renumiți. care au analizat probele. au ajuns la concluzia că afirmația ITIA este total greșit și interpretată într-un mod răuvoitor. Sângele Simonei era perfect normal. 

Simona a transmis clar că nu cere un tratament special, doar respectarea regulamentului. care prevede judecarea de către un tribunal independent. Din cauza asta. le cer celor de la ITIA să oprească această hărțuire și să nu mai amâne. Constant. judecarea cazului. Ar fi trebuie să aibă loc în februarie, acum e plănuită pentru finalul lunii mai”, a scris Patrick Mouratoglou. pe Twitter.

%d blogeri au apreciat: