Connect with us

Regional

Patrimoniul balnear revine în actualitate la începutul lunii viitoare în cadrul celei de-a cincea ediții a Zilelor Arhitecturii Balneare de la Băile Govora

Published

on

Patrimoniul balnear revine în actualitate la începutul lunii viitoare în cadrul celei de-a cincea ediţii a Zilelor Arhitecturii Balneare de la Băile Govora, o iniţiativă a unor tineri arhitecţi grupați sub denumirea Studio Govora, care şi-au propus să salveze patrimoniul istoric din staţiunea vâlceană şi astfel să o ajute să-şi recapete identitatea culturală.

Anul acesta evenimentul se va desfăşura în perioada 8-14 iulie şi va cuprinde o serie de activităţi precum tururi ghidate despre istoria oraşului, expoziţii de arhitectură şi grafică urbană, ateliere tematice, seri de film şi de storytelling, dar şi concerte de muzică, accesul publicului fiind gratuit la toate aceste activităţi.

Situată în nord-estul judeţului Vâlcea, staţiunea Băile Govora a fost înfiinţată la sfârşitul secolului al XIX-lea, la insistenţele prim-ministrului I. C. Brătianu, după modelul staţiunilor balneare franceze Vittel, Vichy, Evian sau Aix-les-Bains.