Connect with us

Evenimente

Pe 18 septembrie facem Noapte alba!

Noaptea Albă a Filmului Românesc: un festin cu filme româneşti, în compania regizorilor şi actorilor.

Published

on

Pasionaţii de cinematografie sunt aşteptaţi, astazi, 18 septembrie, de Noaptea Albă a Filmului Românesc, în opt locuri din Bucureşti, începând cu ora 18,00, la un festin cu filme româneşti, în compania regizorilor şi actorilor.

Unul dintre cele mai aşteptate filme în cinema, proiectat în premieră, „Un etaj mai jos” (r. Radu Muntean), îşi aşteaptă fanii în prezenţa echipei, atât la Cinema Studio de la ora 20,00, cât şi la Cinema Elvire Popesco de la ora 22,00.
Regizoarea Ana Lungu va fi prezentă la avanpremiera filmului „Autoportretul unei fete cuminţi”, de la ora 22,30 la Cinema Studio, pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Proiectat în avanpremieră, filmul surpriză al acestei ediţii îi aduce alături de spectatori pe regizor şi o parte din echipa filmului, începând cu ora 20,00, la Cinema Elvire Popesco.

Printre invitaţii evenimentului se numără şi regizorul Tudor Giurgiu şi actriţa Andreea Vasile. Cei doi vor fi prezenţi la vizionarea filmului „De ce eu?” şi vor răspunde întrebărilor tuturor curioşilor despre cazul Panait, după proiecţia de la ora 22,00, la CinemaPRO.

Unul dintre cele mai premiate documentare româneşti, „Toto şi surorile lui” (r. Alexandru Nanau), selectat la Premiile Academiei Europene de Film, va fi proiectat în prezenţa protagonistului, Totonel, la Dianei | 4, începând cu ora 19,00. În aceeaşi locaţie-gazdă, regizorii Mihai Voinea, Mihai Mincan şi Cristian Delcea se vor întâlni cu pasionaţii de şah, de la ora 21,15, pentru vizionarea filmului Bondoc, iar regizorii Alexandru Mavrodineanu şi Mihai Grecea vor poveşti cu publicul despre „Mami” – Mihăiţă Nicolae, cel mai în vârstă pilot în activitate, după proiecţia filmului „Omul pasăre”, programată pentru ora 23,00.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

 

 

Sursa: hotnews.ro