Connect with us

International

Pe tema Schengen, Romania si-a indeplinit obligatiile

Claudia Ţapardel (PSD): „Candidatul de premier Predoiu face jocul adversarilor României”.

Published

on

„În aceste zile extrem de sensibile pentru Uniunea Europeană, ‘premierul desemnat’ al PNL, Cătălin Predoiu, are un discurs care face rău României, afirmând în mod iresponsabil că ținerea noastră în afara spațiului Schengen are legătura cu cauze interne. În calitate de europarlamentar român, îi reamintesc dlui Predoiu ca țara noastră şi-a îndeplinit toate îndatoririle şi angajamentele, iar acest fapt este recunoscut şi susținut de toți reprezentanții politicii externe a României. 
Numai cei care nu ne vor în Schengen din motive politice sau electorale susțin ca aceasta întârziere este vina noastră – acum lor li se alătură şi un politician român, lider al opoziției, care dintr-un motiv de neînțeles, a ales sa le facă jocul. 
În timp ce toate vocile avizate din România vorbesc pe un singur ton când vine vorba de aderarea noastră la Schengen, dl Predoiu se comporta ca un critic al propriei sale ţări, deși la mijloc se află un obiectiv major al acesteia. Nu știu dacă e neștiință, lipsa de abilitate în politica externa sau rea-voință, dar ceea ce face dl Predoiu afectează interesele României într-un moment dificil, când deja lideri din același grup politic european vorbesc de rediscutarea regulilor Schengen.

Mesajul meu pentru toți liderii politici care lansează semnale confuze privind viitorul spațiului Schengen este un apel la responsabilitate: intrarea României în spațiul Schengen, conform tratatelor europene, ar întări securitatea într-o regiune importantă de graniță a UE.

România trebuie să intre în Schengen și este de datoria noastră să nu lăsăm subiecte total diferite, cum este criza refugiaților, să interfereze cu acest drept, câștigat de noi. Trecem printr-un moment cheie, în care comunicarea este foarte importantă. Dl Predoiu, după aceste declarații, se descalifică şi nu poate să spere decât că nu a observat nimeni în Europa cum își denigrează țara.”

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: