Connect with us

Regional

Pelerinaj de Florii la Râmnicu Vâlcea

Începând cu ora 17.00

Published

on

Sâmbătă, 31 martie 2018, în Sâmbăta lui Lazăr, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului organizează Pelerinajul de Florii.

În Municipiul Râmnicu-Vâlcea, la Biserica „Înălțarea Domnului”- Ostroveni, după Slujba Vecerniei și a Litiei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie va sfinți ramurile de salcie și finic, ce se vor împărți ca binecuvântare tuturor credincioșilor participanți la acest pelerinaj.

Pelerinajul se va desfășura, începând cu ora 17.00, pe următorul traseu: Biserica „Înălțarea Domnului”, Ostroveni – B-dul Tineretului – Strada Luceafărului – Strada Dacia – Calea lui Traian – Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”.

Pelerinajul de Florii se va desfășura și în municipiul Drăgășani și orașul Horezu pe itinerariile stabilite la nivelul fiecărei protoierii.

Pelerinajul de Florii amintește în mod deosebit de călătoria Mântuitorului Hristos din Betania spre Ierusalim, însoțit de ucenicii Săi, călătorie care culminează cu Intrarea Sa în Ierusalim, când este întâmpinat de tot poporul ca un adevărat Împărat, cu ramuri de copaci ridicate triumfător și cu haine întinse pe cale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: curieruldevalcea.ro

%d blogeri au apreciat: