DE ACTUALITATE

Pensii majorate cu 5% in 2016

Proiectul de buget pentru 2016 va cuprinde majorarea pensiilor cu 5% şi creşterile de salarii decise de Parlament şi guvernul Ponta pentru angajaţii din sectorul public – a anunţat astăzi ministrul finanţelor, Anca Dragu.

Ea a arătat că documentul ar putea fi adoptat de Parlament până în ziua de 17 decembrie şi a explicat proiecţiile macroeconomice care stau la baza alcătuirii bugetului pentru 2016.

Viitoarea proiecţie bugetară vizează, în principal, asigurarea stabilităţii şi predictibilităţii fiscale, o folosire mai eficientă a resurselor bugetare, creşterea transparenţei politicii fiscal-bugetare şi schimbarea relaţiei dintre cetăţean şi stat, a declarat astăzi, la finalul şedinţei de guvern, ministrul finanţelor Anca Dragu.

Ea a precizat şi care sunt principalii indicatori macroeconomici: un deficit de 2,95%, o creştere economică de 4,1 procente şi investiţii publice de 37,7 miliarde lei.

„Pentru anul următor estimăm o creştere a veniturilor cu 1,6%. La estimarea cheltuielilor s-au avut în vedere măsurile care au fost adoptate atât de Parlament, cât şi de Guvern în anul 2015 şi care au ca efect în anul 2016 majorarea cheltuielor bugetare cu circa 13 miliarde de lei”, a spus Anca Dragu.

Potrivit ministrului, majorările salariale decise de Parlament şi de guvernul anterior vor fi făcute într-un singură tranşă.

Anca Dragu a mai spus că proiectul bugetar va fi făcut public vineri seară sau sâmbătă dimineaţă cel mai târziu, pe site-ul ministerului, urmând să intre în dezbatere publică.

%d blogeri au apreciat: