Connect with us

National

Pentru a sprijini cetățenii ucraineni refugiați în România, Guvernul pune la dispoziție mai multe informații utile

Published

on

Sursă imagine: gov.ro

În sprijinul cetățenilor ucraineni refugiați în România sau aflați în tranzit sunt puse la dispoziție, pe canalele oficiale de comunicare ale Guvernului, informații utile privind accesul în țară și drepturile de care beneficiază în România.

La intrarea în țară prin punctele de trecere a frontierei, persoanele care vin din Ucraina primesc o broșură tipărită, editată în limba ucraineană, ce conține informații privind pașii de urmat pentru solicitarea și obținerea azilului în România, instituțiile cărora li se adresează, serviciile medicale asigurate și dreptul la muncă.

Sunt menționate și numerele de telefon la care pot apela pentru detalii suplimentare:
• (+4) 021.9590 – Poliția de Frontieră Română,
• (+4) 021.410.75.13 – Inspectoratul General pentru Imigrări,
• 112 – Serviciul de Urgență,
• 119 – Număr urgențe legat de copii (inclusiv pentru copiii fără familii).

Broșura conține un cod QR care face trimitere către rubrica ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, aflată pe site – ul Guvernului României – www.gov.ro, de unde pot fi descărcate variantele în română, engleză și ucraineană ale broșurii privind informațiile utile cetățenilor care intră în România.

https://www.gov.ro/ro/ucraina-impreuna-ajutam-mai-mult#romana
https://www.gov.ro/ro/ucraina-impreuna-ajutam-mai-mult#english
https://www.gov.ro/ro/ucraina-impreuna-ajutam-mai-mult#ucraineana

Secțiunea https://www.gov.ro/ro/ucraina-impreuna-ajutam-mai-mult, disponibilă pe site-ul Guvernului va fi completată cu noi rubrici și actualizată permanent cu informații referitoare la situația generată de agresiunea rusă din Ucraina.

%d