Connect with us

Evenimente

Pentru prima dată, un concert din Festivalul BBC Proms comentat de un jurnalist român din studiourile BBC de la Londra

Published

on

Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit, în direct, concertul de închidere  al Festivalului BBC Proms 2014 comentat, chiar din studiourile BBC, de Liliana Staicu, managerul postului Radio Romania Muzical, sâmbătă, 13 septembrie, începand cu  ora 21:30.

Ocazia este una cu totul specială ? ultimul concert din Festivalul BBC Proms este probabil cel mai aşteptat concert de pe parcursul întregului festival, o seară tipic britanică, prilej de mândrie naţională şi de etalare a celor mai buni artişti ai momentului.

Anul acesta, ?Ultima noapte la Proms? este susţinută pe scena Royal Albert Hall de Corul şi Orchestra Simfonică BBC, conduse de finlandezul Sakari Oramo, dirijorul principal al Orchestrei Simfonice BBC. Printre solişti se regăseşte unul dintre cele mai importante nume ale violonisticii actuale: olandeza Janine Jansen, care a evoluat, deja, în compania celor mai importante orchestre ale lumii şi care a beneficiat de susţinerea BBC în debutul carierei.

?Ultima noapte la Proms? conţine, în acest an, şi un moment dedicat aniversării a 50 ani de la premiera filmului ?Mary Poppins?: publicul este invitat să cânte fragmente din coloana sonoră a celebrului film – şi nu doar publicul din sală, pentru că BBC a anunţat că va alcătui un cor virtual prin asamblarea tuturor video-urilor trimise de ascultători până în 31 august ? iar piesa aleasă este ?Supercalifragilistic?.

Liliana Staicu va comenta în direct evenimentul, din studiourile BBC. Concertul poate fi ascultat la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, atât în FM, cât şi online pe  www.romania-muzical.ro şiwww.radioromaniacultural.ro

Înregistrarea concertului este disponibilă pe site-ul Radio România Muzical încă 30 zile de la data difuzării în FM.

lili staicu

%d blogeri au apreciat: