Connect with us

Regional

Percheziții în localitatea mehedințeană Eşelniţa

Edilul este suspectat de deturnare de fonduri

Published

on

Polițiștii din Mehedinți efectuează cinci percheziții la persoane bănuite de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înșelăciune și falsuri, comise în dauna unei instituții. Vor fi puse în aplicare patru mandate de aducere. 

În dosar sunt vizaţi primarul primarul din Eşelniţa, o contabilă, o casieră, dar şi un consilier local. Din cercetări a reieșit că în perioada 2012-2015, reprezentanții unei instituții ar fi efectuat decontări ilegale pe baza unor situații de lucrări nereale, ar fi schimbat destinația fondurilor alocate și ar fi folosit în interes personal bani din casieria unității.

Prejudiciul estimat cauzat instituţiei este de peste 1.500.000 lei. De asemenea, în 2013, ar fi înstrăinat două terenuri aflate în proprietatea instituției publice.

„În perioada 2012 – 2015, reprezentanţii unei instituţii ar fi efectuat decontări ilegale pe baza unor situaţii de lucrări nereale, ar fi schimbat destinaţia fondurilor alocate şi ar fi folosit în interes personal bani din casieria unităţii pentru care fie ar fi prezentat documente justificative false, fie nu ar fi depus niciun document justificativ”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

De asemenea, în 2013, ar fi înstrăinat două terenuri aflate în proprietatea instituţiei publice, fără ca în realitate să fi fost plătită contravaloarea acestora şi fără să se opereze tranzacţia în documentele de evidenţă ale instituţiei.