Connect with us

Regional

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce magazinelor online vânzări cu 28% mai mari decât media lunară anuală

Published

on

photo of two brown wrapped gifts on wooden table

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce magazinelor online vânzări cu 28% mai mari decât media lunară anuală, potrivit unui studiu realizat de o platformă bazată pe inteligența artificială.

Se cumpără mai ales mobilier, echipamente și accesorii, produse pentru copii și bebeluși, dar și cărți și obiecte de artă. Spre deosebire de Black Friday, s-a constatat o reducere a vânzărilor la electronice. Mai mult de jumătate din români, 57%, manifestă o disponibilitate redusă de a consuma sustenabil și declară că se gândesc din când în când la sustenabilitate, potrivit rezultatelor unui studiu de specialitate publicat astăzi.

Astfel, conform barometrului realizat de Review Marketing Research, industria IT este percepută de români ca a treia cea mai sustenabilă industrie, după cea energetică și industria alimentară și a băuturilor.

În teorie, consumatorii sunt din ce în ce mai conștienți de nevoia de a salva resursele planetei, în practică însă, doar 28% din români încearcă să consume cât mai sustenabil posibil.

A consemnat Isabela Stama-Ioan

sursă foto: pexels.com