Connect with us

Fapt divers

Persoanele vârstnice care consumă regulat alcool au raportat o calitate mai bună a vieții după operație

Published

on

Sursă imagine: Maksym Kaharlytskyi/unsplash.com

Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, care consumă cantități potențial nesănătoase de alcool, au raportat o mobilitate ridicată și mai puține probleme în desfășurarea activităților zilnice după operație, comparativ cu cei care nu consumă deloc sau în cantități foarte scăzute.

Coautoarea studiului Vera Guttenthaler a declarat că o explicație pentru acest lucru ar putea fi faptul că un consum mai mare de alcool poate duce la o stare de spirit mai bună, la sociabilitate crescută și la reducerea stresului.

În cadrul studiului au fost examinate asocierile dintre consumul de alcool de dinaintea intervenției chirurgicale și calitatea vieții de după operație la 628 de pacienți cu vârste de peste 60 de ani. Participanții au raportat obiceiurile de consum de alcool și au completat chestionare despre calitatea vieții lor, incluzând întrebări privind mobilitatea, sarcinile de îngrijire personală și activități obișnuite în timpul vizitei de anestezie preoperatorie și din nou la 180 de zile după operație.

Oamenii de știință au observat că , în general, pacienții cu un consum potențial nesănătos de alcool au raportat o mobilitate, o autoîngrijire și activități obișnuite semnificativ mai bune decât cei care nu consumă deloc alcool sau în cantități mici.

Trebuie însă avut în vedere că au fost evaluați pacienți care au fost operați doar într-un singur spital din Germania, iar factorii de confuzie suplimentari care ar putea influența calitatea vieții (statutul socioeconomic, comorbiditățile, activitatea fizică) nu au fost studiați.

Oamenii de știință au concluzionat că s-a putut presupune doar o tendință în relația dintre consumul de alcool și calitatea vieții.

Sursă text: eurekalert.org

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: