Connect with us

Evenimente

Personalitatea zilei: Andy Garcia!

Actor si regizor american a fot nominalizat la premiile Oscar si Grammy.

Published

on

Andy Garcia, pe numele său întreg Andrés Arturo García Menéndez (n. 12 aprilie 1956) este un actor american de origine cubaneză. A devenit cunoscut la sfârșitul anilor 80 și începutul anilor 90, apărând în mai multe producții de succes, printre care Nașul: Partea a III-a, Incoruptibilii, Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve, Ocean’s Thirteen, The Lost City sau When a Man Loves a Woman. Pentru rolul Vincent Mancini din Nașul: Partea a III-a a fost nominalizat la Oscar pentru categoria Cel mai bun actor în rol secundar.

andyS-a născut la Havana, iar fratele său geamăn a murit la naștere. Mai mult, se pare că umărul fratelui a fost lipit de al lui la naștere și a fost îndepărtat chirurgical mai târziu.

Pe când avea cinci ani, familia sa s-a mutat la Miami. Pentru că afacerea tatălul din industria parfumurilor devenea prosperă, Garcia s-a îmbolnăvit și a putut să îl ajute pentru a-și mări veniturile. Tocmai de aceea s-a hotărât să urmeze cariera de actor. A luat lecții de actorie cu Jay W. Jensen în ultimul an de liceu și a absolvit cursurile Universității Florida.

Garcia a pus bazele companiei de productie CineSon Productions care produce filme si muzicã. Filmul de dragoste Just the Ticket, în care a jucat alãturi de Andie MacDowell, a fost lansat în 1999, inaugurând noua companie. De asemenea, el a produs, scris si interpretat numeroase melodii pentru coloana sonorã.

bunSub egida CineSon, Garcia si-a fãcut debutul ca regizor la filmul Cachao… Como Su Ritmo No Hay Dos (Like His Rhytm There Is No Other) un documentar muzical de lung-metraj despre renumitul instrumentist si compozitor cubanez Israel Lopez Cachao, un co-inventator al muzicii Mambo.

Ulterior a produs si interpretat piese muzicale pe volumele I si II intitulate “Cachao – Master Sessions”, care au obtinut premiul Grammy în 1994 si o nominalizare la Grammy în 1995, ambele fiind produse de CineSon si lansate sub egida casei de discuri Crescent Moon Records prin Sony/Epic Music. Garcia si Cachao au lucrat din nou împreunã pentru înregistrarea “Cachao – Cuba Linda”, pentru casa de discuri CineSon. Albumul a fost nominalizat la premiul Grammy cât si la premiul Latin Grammy în 2000.

 

Sursa: /ro.wikipedia.org

%d blogeri au apreciat: