Connect with us

Evenimente

Personalitatea zilei: Bradley Cooper!

Actorul și producătorul american s-a nascut pe 5 ianuarie 1975 in Philadelphia.

Published

on

Bradley Charles Cooper (n. 5 ianuarie 1975, Philadelphia, Pennsylvania) este un actor și producător american.

După ce absolvit Academia Germantown în 1993, Cooper a urmat Universitatea Georgetown, pe care a absolvit-o cu o diplomă în engleză în 1997. Mai târziu, a studiat la Actors Studio Drama School la Universitatea New School înainte de a-și începe cariera profesională în serialul Sex and the City în 1998. A debutat cu filmul Wet Hot American Summer (2001), înainte de a obține prea bine cunoscutul rol ca Will Tippin în serialul plin de succes Alias (2001–2003).

Cooper a jucat în filmul de familie I Want to Marry Ryan Banks (2004), și a apărut în serialul Jack & Bobby (2004–2005). A jucat în comedia de succes Wedding Crashers (2005), precum și în filmul Failure to Launch (2006) ca prietenul lui Matthew McConaughey. Cooper a jucat în rol principal în Kitchen Confidential, bazat pe memoriile lui Anthony Bourdain, care a debutat în septembrie 2005.

În martie 2006, Cooper a jucat în Three Days of Rain pe Broadway cu Julia Roberts și Paul Rudd la Teatrul Bernard B Jacobs.

La sfarsitul anului 2006 s-a casatorit cu actritaJennifer Esposito, insa, dupa numai patru luni, cei doi au divortat. A avut relatii cu femei celebre de la Hollywood precum Cameron Diaz, Isabella Brewster, Denise Richards, Renée Zellweger, iar fotografii l-au surprins adesea si in compania frumoasei Jennifer Aniston.

Bradley adora sa gateasca, fiind un bucatar excelent. Isi petrece weekend-urile lucrand la o organizatie non-profit unde preda lectii de actorie copiilor. Cu sase luni inainte de a incepe filmarile pentru Echipa de soc, a renuntat la zahar, sare si faina si s-a antrenat in conditii dificile zilnic timp de doua ore.

Regizorul comediei The Hangover / Marea mahmureala, Todd Phillips, le-a facut cadou lui Bradley Cooper si intregii distributii cate o motocicleta Vespa. Daca pentru comedia The Hangover/Marea mahmureala a fost platit doar cu 600.000 de dolari, sequelul filmului l-a imbogatit pe Bradley cu 5 milioane de dolari.

 

%d blogeri au apreciat: