DE ACTUALITATE

Personalitatea zilei: Eric Roberts!

Eric Roberts (n. 18 aprilie 1956, Biloxi, Mississippi, S.U.A.) este un actor american de teatru și film. Estefratele mai mare al Juliei Roberts și al Lisei Roberts Gillan.

In tinerete, Eric Roberts avea look-ul unui rebel din filmele clasice, iar comportamentul sau din afara ecranului i-a adus renumele de baiat rau. A fost foarte apropiat de tatal sau, care l-a si calauzit spre actorie, iar dupa divortul parintilor sai, a devenit distant fata de mama sa, care s-a casatorit cu un barbat pe care Roberts il detesta. Si-a iubit insa surorile mai mici – Julia si Lisa – ambele devenind actrite mai tarziu.

shutterstock_97076609-e1369860557174-620x412Tatal sau a facut tot posibilul ca Roberts sa ajunga sa studieze la Royal Academy of Dramatic Art in London si the American Academy of Dramatic Arts in New York.

In 1976 a avut primul rol in serialul Another World. Un an mai tarziu, agentul sau l-a ajutat sa obtina rolul din King of the Gypsies. A aparut apoi in filmul pentru televiziune The Raggedy Man (1981), alaturi de Sissy Spacek. In luna iunie a aceluiasi an a suferit un grav accident de circulatie, in timp ce se ducea sa isi viziteze prietena sa din acea vreme, Sandy Dennis, ce era mult mai in varsta decat el.

eric

 

Cel mai de succes rol al lui a fost în filmul Starr 80 (1983), în regia lui Bob Fosse. A fost nominalizat la Oscar, pentru rolul din Runway Train. Sora lui a debutat în filmul Blood Red(1988) alături de Eric, devenind una dintre cele mai cunoscute actrițe din istoria cinematografiei.

 

Sursa: ro.wikipedia.org

%d blogeri au apreciat: