Connect with us

Evenimente

Personalitatea zilei: Madalina Manole, fata cu parul de foc!

Cel mai mare succes din cariera l-a avut cu discul „Fata draga” care era consemnat la vremea respectivă de revista Billboard.

Published

on

Mădălina Manole, pe numele ei real Anca Magdalena Mircea, anterior Magdalena – Anca Manole, (n. 14 iulie 1967,Vălenii de Munte, județul Prahova — d. 14 iulie 2010, Otopeni, județul Ilfov) a fost o solistă vocală, compozitoare și instrumentistă română.

madalina-manoleMadalina Manole a moștenit pasiunea pentru muzică de la mama sa, care cânta muzica populara. În copilărie, fiind dornică să cunoască tainele chitarei, tânăra artistă ia lecții de la Ana Tetelea Ionescu, o cântăreață de muzică folk, din Ploiesti.

La vârsta de cincisprezece ani devine membră a Cenaclului Tineretului prahovean, condus la vremea respectivă de poetul Lucian Avramescu. Concomitent, Mădălina Manole și-a continuat studiile frecventând cursurile Liceului de Chimie din Ploiești, pe care l-a absolvit ulterior. De asemenea, Mădălina Manole a terminat Școala de controlori trafic aerian Băneasa și a lucrat timp de 4 ani în acest domeniu.

Cel mai mare succes din cariera l-a avut cu discul Fata draga care era consemnat la vremea respectivă de revista Billboard. 

madalinaÎn anul 1995, cântă la București în deschiderea concertului Whigfield iar, un an mai târziu, în deschiderea concertului susținut de formația Los del Rio.

În anul 2000, obține distincții pentru cea mai bună interpretă pop și cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio România și respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România.

În 2000, albumul „Dulce de tot” este apreciat ca cel mai bun album pop de către Radio Romania Actualități.