Connect with us

Evenimente

Personalitatea zilei: Moby!

Moby implineste astazi 50 de ani, o varsta rotunda care i-a adus, dupa cum chiar el declara, `5 minute de panica absoluta`.

Published

on

Nascut Richard Melville Hall, si poreclit Moby dupa stra-strabunicul sau, Herman Melville, nimeni altul decat autorul unui roman devenit classic: Moby Dick, Moby implineste astazi 50 de ani, o varsta rotunda care i-a adus, dupa cum chiar el declara, `5 minute de panica absoluta`. Cu toate acestea, Moby priveste catre viitor cu incredere si cu o minte extrem de deschisa dar si bine informata.

După o vreme, Moby s-a reprofilat pe pop/rock, caracter muzical care predomină și pe albumul „Hotel” (2005).

In urma cu 10 ani, Moby s-a implicat într-un proiect aerospațial, în urma căruia speră să devină primul cântăreț care va ajunge în spațiu.

Cariera lui Moby a fost o poveste de extreme si paradoxuri. A fost, pe rand, un DJ newyorkez in voga, apoi un tobosar punk rock, un ascet convins, adept al muzicii de dans euforice, un militant fervent al protectiei mediului inconjurator, un comentator social dar si sustinator al unui stil de viata alternativ.

Iata cateva trasaturi ale celui care a devenit – fara tagada – cea mai mare vedeta a muzicii dance de pe glob. A inceput ca un DJ care produce muzică house/rave, dupa care a scos albumul „Play”, care a ajuns în mai multe topuri de specialitate. Deși se încadra tot in muzica electronica, albumul era cu totul si cu totul diferit de primele lui experiențe muzicale fiindcă, spre deosebire de house-ul primelor lui piese, stilul ultimelor bate mai mult înspre trip hop.

Cand lucrez in studioul meu, incerc intordeauna sa compun melodii care sa ma atinga din punct de vedre sentimental. Daca acesta este efectul asupra mea, atunci exista o sansa ca si asupra altor persoane sa aiba acelasi effect. Asta e singura mea motivatie, de cind ma stiu.

 

Sursa: cinemagia.ro

%d