Connect with us

Evenimente

Personalitatea zilei: Nuno Gomes!

Amarcat 226 de goluri la nivel de club, 399 disputate pentru Benfica, echipă cu care a cucerit 2 titluri de campion şi o Cupă a Portugaliei!

Published

on

Nuno Miguel Soares Pereira Ribeiro (n. 5 iulie 1976), cunoscut ca Nuno Gomes, este un fost fotbalist internațional portughez care a jucat pe poziția de atacant.

El a marcat în total 226 de goluri la nivel de club în 607 meciuri oficiale, 399 disputate pentru Benfica, echipă la care a evoluat timp de 12 sezoane şi cu care a cucerit 2 titluri de campion şi o Cupă a Portugaliei, între alte trofee.

Crescut de Boavista, echipa pentru care a jucat in 79 de partide oficiale, reusind sa marcheze 23 de goluri, Nuno Gomes a fost cumparat de Benfica in 1997 si a traversat trei sezoane fenomenale pe Estadio da Luz, bifand 60 de reusite in 101 partide.

Noul mileniu i-a adus lusitanului un transfer la Fiorentina, formatie care platea 17 milioane de euro in schimbul sau, insa acesta nu a reusit sa inscrie decat 14 goluri in 53 de aparitii.

gomezApogeul carierei avea sa-l cunoasca tot la Benfica, echipa la care s-a intors in 2002 si pentru care a mai jucat inca 192 de meciuri, castigand doua titluri de campion, o Cupa a Portugaliei, trei Cupe ale Ligii si o Supercupa.

Nuno Gomes a îmbrăcat de 79 ori tricoul Portugaliei, pentru care a înscris 29 de goluri, fiind al cincilea marcator din istoria naţionalei ţării sale, alături de care a disputat finala Campionatului European din 2004 şi sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2006.

In 2014, atacantul reprezentativei Portugaliei, şi-a oficializat retragerea din fotbalul profesionist, la vârsta de 37 ani, urmând să îndeplinească în continuare rolul de consilier în domeniul relaţiilor internaţionale la clubul său de suflet, Benfica Lisabona.

 

%d