Connect with us

Evenimente

Personalitatea zilei: Steve McQueen!

Starul cel mai bine platit din lume al anilor ’70 a fost numit de Bruce Lee „Son of a gun”!

Published

on

Steve McQueen (născut Terence Steven McQueen la 24 martie 1930 – d. 7 noiembrie 1980) a fost un actor american de film.

Era supranumit „The King of Cool„, iar într-un interviu, Bruce Lee (care i-a fost și antrenor) a făcut referire la McQueen folosind sobrichetul „son of a gun„.  A jucat în filme precum The Cincinnati Kid, Bullitt, Cei șapte magnifici.

În 1974 devine starul cel mai bine plătit din lume, deși nu a mai jucat în filme după asta timp de patru ani. McQueen discuta mai mereu în contradictoriu cu regizorii, venea cu sugestii și prefera ca în filme să aibă replici scurte, mizând mai mult pe impactul vizual.

Filmul care l-a transformat intr-o stea, a fost, fara nici o legatura, Marea evadare filmata in 1963, iar apoi si-a consolidat popularitatea in Cei sapte magnifici.

A fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor principal pentru The Sand Pebbles, in 1966, cu un rol facut parca pentru el.
Incepand de atunci, McQueen a combinat rolurile de actiune cum cel despre cursa de automobile Le Mans, cu roluri de caracter ca cel din Papillon, demostrand astfel ca este un bun actor.

Apoi ” Infernul din zgarie nori “, unde a jucat alaturi de un alt mare actor Paul Newman in 1974. A avut apoi o perioada in care s-a retras, revenind in 1978 pentru a juca in An Enemy of the People.

McQueen a fost un « fan » al adrenalinei, asa ca era un impatimit al vitezei si al curselor de motociclete sau masini.

Era atat de pasionat incat se gandea sa se dedice carierei de pilot de curse. A fost prieten foarte bun al marelui maestru de arte martiale Bruce Lee si se antrena in Jeet Kune Do.