Connect with us

Evenimente

Personalitatea zilei: Tom Jones!

De la terminarea școlii la 16 ani, a vândut peste o sută de milioane de discuri.

Published

on

Sir Thomas Jones Woodward (n. 7 iunie 1940), cunoscut sub numele de scenă Tom Jones, este un cântăreț de muzică ușoară galez.

S-a născut în Treforest, lângă Cardiff, în Țara Galilor. De la terminarea școlii la 16 ani, a vândut peste o sută de milioane de discuri. Într-o ceremonie la palatul Buckingham din Londra, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii recunoaște meritele făcute Commonwealth-ului și Regatului Unit și în ziua de 29 martie 2006 îl numește prin ceremonial Sir Tom Jones, acordându-i totodată titlu de cavaler.

MTE1ODA0OTcyMDA1Njg4ODQ1În 1963 Jones devine printr-o ocazie lider vocalist în trupa „Tommy Scott and the Senators”, cu care cântă o perioadă de timp la asociația Young Men Club Association din localitatea Cwmtillery din Marea Britanie. Îmbrăcați în haine de piele trupa devine cunoscut în Țara Galilor. Astfel, începând cu anul 1963 Tom Jones îi ia locul vechiului vocalist Tommy Redman care nu apare la un concert al trupei într-un centru YMCA.

După părăsirea trupei a lui Tom Jones, aceasta își continuă activitatea muzicală și își schimbă numele în „The Playboys”, apoi în „The Squires”.

Așa începe cariera solo lui Tom Jones.

În martie 1957, Jones se căsătoreşte cu prietena sa din liceu, Melinda Trenchard, care era însărcinată. La 17 ani are primul său copil şi pentru a îşi putea susţine familia este nevoit să se angajeze la o fabrică de mănuşi şi mai apoi în construcţii.

tomjonesDeşi este căsătorit cu aceeaşi femeie, Melinda, din 1957, cu care are un fiu, Mark Woodward, Tom Jones (72 de ani) este recunoscut pentru infidelităţile sale.

În 1987, în urma unei relaţii pe care a avut-o cu modelul Katherine Berkery, Tom Jones a mai avut un fiu, Jonathan Berkery.

Acesta povesteşte, într-un interviu, drama pe care a trăit-o ca urmare a faptului că tatăl său nu a dorit să-l recunoască, deşi a fost obligat de justiţie, pe baza testului ADN, să-i plătească pensie alimentară, scrie Daily Mail.