Connect with us

Fapt divers

Peru: Machu Picchu, închis, pe termen nelimitat

Published

on

Peru a închis celebrul său sit turistic Machu Picchu, pe termen nelimitat, din cauza manifestaţiilor împotriva noului preşedinte al ţării, relatează BBC, citat de news.ro. Guvernul a declarat că a închis situl şi drumul care duce la acesta, pentru a proteja turiştii şi cetăţenii.    Sute de oameni au fost blocaţi, ore întregi, la poalele cetăţii incaşe din secolul al XV-lea.       
Protestele violente, care s-au soldat cu zeci de morţi, au început când fostul lider din Peru a fost înlăturat. Serviciile feroviare către Machu Picchu au fost suspendate, pe 19 ianuarie, după ce unele şine de tren au fost avariate. 418 persoane, blocate la faţa locului – 148 de străini şi 270 de peruani – au fost evacuate, sâmbătă, în trenuri şi autobuze. Nu sunt primii vizitatori care au rămas blocaţi la Machu Picchu, din cauza tulburărilor civile – luna trecută, sute de turişti au fost evacuaţi, pe cale aeriană, după  câteva zile.
Ministerul Culturii din Peru a anunțat că persoanele care au cumpărat, deja, bilete pentru sit, ar putea să le folosească, după încheierea demonstraţiilor. Manifestanţii din Peru cer noi alegeri şi demisia noului preşedinte, Dina Boluarte.
Cel puţin 58 de peruani au fost răniţi în timpul protestelor, potrivit unui raport.
Uniunea Europeană a condamnat violenţa pe scară largă şi ceea ce a numit folosirea „disproporţionată” a forţei de către poliţie.         

%d blogeri au apreciat: