Connect with us

National

Peste 1.000 de joburi pentru români prin EURES

Published

on

Numărul locurilor de muncă în străinătate este în creştere în această perioadă in următoarele domenii: medical, agricultură, IT, inginerie. În Spania sunt 800 de posturi, toate pentru muncitori necalificaţi în agricultură. Ungaria pune la dispoziţie 125 de job-uri pentru români, de la şoferi de camion şi până la confecţioneri huse pentru maşini.

Germania este o altă ţară cu un număr ridicat de oferte de muncă, respectiv 85 de locuri de muncă în domenii variate: sanitar, IT/software, inginerie. Irlanda oferă în jur de 30 de posturi pentru asistenţi medicali, psihiatri şi doctor oftalmolog. Un angajator din Marea Britanie are nevoie de 15 asistenţi sociali, zece asistenţi medicali şi un îngrijitor bătrâni la domiciliu, în timp ce un patron din Austria caută zece coordonatori echipă în domeniul forestier, zugravi şi finisori faţade clădiri.

Şi francezii au nevoie de zece tăietori de viţă de vie, iar norvegienii, doi bucătari preparate indiene. În total, prin reţeaua Eures sunt oferite peste 1.000 de locuri de muncă.

%d blogeri au apreciat: