Connect with us

National

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de poliție

Published

on

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj, prin Serviciul Resurse Umane, desfășoară recrutări pentru admiterea în unitățile de învățământ postliceal aflate în subordinea Inspectoratului General al Poliției Române, sesiunea aprilie – iulie 2024.

Concursul de admitere se realizează pentru următoarele unități de învățământ:

  • Şcoala de Agenți de Poliție „VASILE LASCĂR” Câmpina – 1340 de locuri, din care 20 de locuri pentru etnia romă și 10 locuri pentru alte minorități;
  • Şcoala de Agenți de Poliție „SEPTIMIU MUREŞAN” Cluj Napoca – 300 de locuri, din care 2 locuri pentru etnia romă și 2 locuri pentru alte minorități;

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și barbați, iar candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

Cererea-tip de înscriere (Anexa nr.2) și Declarația (Anexa nr.7) se completează de către candidați în mod lizibil, cu majuscule, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic (scanate în format pdf) în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024(în ziua de 14 mai 2024 doar până la ora 16.00), inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, la adresa de e-mail: admitere@dj.politiaromana.ro.

La înscriere, candidaţilor li se atribuie un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs. La adresa de e-mail indicată, candidații vor primi în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data înregistrării acesteia (nu de la data transmiterii), în format scanat, cererea-tip de înscriere completată cu informațiile referitoare la codul unic atribuit și centrul zonal la care sunt arondați.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații vor depune documentele solicitate până la data de 21 mai 2024.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută în perioada 25 – 31 mai 2024, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, astfel:

Proba de evaluare a cunoștințelor se va susține la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor la data de 15 iunie 2024, iar rezultatele obținute vor fi aduse la cunoștința candidaților prin postarea pe site-ul oficial al unității de învățământ pentru care optează, până la data de 16 iunie 2024.

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 19 iunie – 12 iulie 2024.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19 iulie 2024.

Cu detalii purtătorul de cuvânt al I.P.J. Dolj, Cristian Grigorescu:

Oferta educațională, condițiile de recrutare, documentele și formularele necesare, alături de detaliile privind concursul de admitere pot fi accesate în mod gratuit la link-ul: https://dj.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-institutii-invatamant/a-n-u-n-t-privind-recrutarea-candidatilor-pentru-participarea-la-concursul-de-admitere-in-unitatile-de-invatamant-postliceal-ale-ministerului-afacerilor-interne-sesiunea-aprilie-iulie-2024

Sursă text: I.P.J. Dolj

Sursă foto: arhivă – Radio Oltenia Craiova

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON