Connect with us

National

Peste 190.000 de copii vor primi vouchere educaționale, în prima săptămână din decembrie

Conform ministrului Marcel Boloș peste 190.000 de copii vor primi voucherele educaţionale pentru rechizite și îmbrăcăminte până în prima săptămână din decembrie. 

Published

on

Conform ministrului Marcel Boloș peste 190.000 de copii vor primi voucherele educaţionale pentru rechizite și îmbrăcăminte până în prima săptămână din decembrie. 

În anul școlar 2022-2023, sunt 405.000 de beneficiari de voucherele educaţionale.

Suma de 500 de lei primită pe card de părinții elevilor defavorizați care îndeplinesc anumite condiții poate fi folosită pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală, însă cursurile anului școlar 2022-2023 au început pe 5 septembrie. 

Banii au întârziat pentru că a fost nevoie de o aprobare de la Comisia Europeană, fiind mai mulți beneficiari anul acesta față de anul trecut, motiva Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloș, a declarat că peste 190.000 de elevi vor primi vouchere educaționale pentru îmbrăcăminte și rechizite în prima săptămână din luna decembrie.

„Sigur le vor intra banii până cel târziu în prima săptămână din decembrie”, a declarat ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloș.

Restul de 55.000 de elevi vor primi banii până în februarie 2023. Pentru cei 55.000 de copii nu au fost încă emise cardurile și „urmează procedura legală pentru atribuire, astfel încât să putem emite cardurile și să le încărcăm”.

Ministerulul Investițiilor și Fondurilor Europene a informat că până acum au primit banii 160.000 de copii din medii defavorizate, potrivit edupedu.ro

sursă foto: facebook.com/MinisterulInvestitiilorsiProiectelorEuropene

%d blogeri au apreciat: