Connect with us

National

Peste 23.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie, în sprijinul cetățenilor, în acest weekend

Published

on

În perioada 02 – 05.04.2021, peste 23.000 de polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, pompierii și piloții MAI vor fi în teren pentru a acorda sprijin cetățenilor în cazul unor situații de urgență, pentru a asigura un climat de siguranță publică și pentru a preveni activitățile și comportamentele care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Referitor la activitățile de prevenire și limitare a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus, acestea se vor desfășura integrat, împreună cu partenerii instituționali. Astfel, echipe mixte de polițiști și jandarmi, împreună cu polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor desfășura activități specifice în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară luate de autorități.

În noaptea de 3 spre 4 aprilie, circulația persoanelor va fi permisă, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia  Paștelui Catolic. Recomandăm, însă, ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în spațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se va face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, precum și o distanță de minimum 2 m între persoane. Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie, în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Orice situație de urgență poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112!

%d blogeri au apreciat: