Connect with us

National

Peste 24 de mii de angajați MAI vor acționa până la 3 ianuarie

Published

on

Începând de astăzi, 31 decembrie, și până duminică, 3 ianuarie, în fiecare zi, vor acționa, în medie, aproximativ 24.500  de angajați Ministerului Afacerilor Interne, cu 14% mai mulți față de anul trecut. Acestora li se adaugă și 2.300 de polițiști locali, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Efectivele de ordine publică vor avea o prezență vizibilă și activă în  teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale și activitățile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat implicare maximă atât din partea factorilor de conducere, cât și a celorlalți angajați aflați în misiune în aceste zile și a accentuat importanța activităților preventive.

Angajații MAI vor acorda o atenție deosebită acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în Noaptea de Revelion când în mod tradițional se organizau petreceri, cu număr mare de oameni fie în case private sau în diferite localuri, fie în spații deschise. Numărul forțelor MAI mobilizate pentru ultima noapte din an va fi în medie cu 12% mai mare față de celelalte zile din minivacanță.

%d blogeri au apreciat: