Connect with us

National

Peste 460.000 de studenți vor merge gratuit cu trenul

Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic.

Published

on

Peste 460.000 de studenți de la universitățile de stat, cât și de la cele private, vor putea călători gratuit cu trenul, începând de miercuri, a declarat secretarul de stat pentru învățământ superior Gigel Paraschiv, pentru Agerpres.

„Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare – dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (…) Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie și se încheie la 30 septembrie anul următor”, a explicat secretarul de stat. 

Guvernul a aprobat, la începutul acestei luni, o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.