Connect with us

National

Peste 50 000 de români aflaţi în străinătate au votat, deja (audio)

Interesul pentru scrutin este ridicat

Published

on

Este vorba despre cei care au votat pe liste suplimentare, într-o secţie de votare şi despre alţi peste 25 000 de compatrioţi care au votat prin corespondenţă.

Anul acesta, românii din diaspora au la dispoziţie trei zile pentru a vota la urne, în 835 de secţii, programul fiind următorul: astăzi între ora locală 12.00 şi ora locală 21.00, iar mâine şi poimâine între ora locală 7.00 şi ora locală 21.00. Interesul pentru scrutinul prezidenţial este şi de această dată ridicat, iar imaginile postate pe Facebook arată că oamenii s-au aşezat la cozi pentru a vota. Aşa s-a întâmplat şi la una din secţiile de votare organizate la Londra, de unde ne-a transmis corespondentul Radio România, Dan Vasiliu:

Cetăţenii români cu drept de vot aflaţi în Israel pot vota la oricare din cele 4 secţii organizate pe teritoriul Statului Israel în cazul în care nu au optat pentru votul prin corespondenţă: la Ambasada României din Tel-Aviv, Institutul Cultural Român din Tel-Aviv, Aşezământul românesc din Ierusalim şi la Consulatul General al României din Haifa, a transmis corespondentul Radio Romania, Dragoş Ciocîrlan.