Connect with us

International

Peste 500 de imigranţi, salvaţi de pe Mediterană în timp ce încercau să ajungă din Libia în Italia

Vasul Le Roisin, trimis de armata irlandez─â pentru a participa la opera┼úiunile de c─âutare ┼či salvare a celor care traverseaz─â ilegal Marea Mediteran─â.

Published

on

Peste 500 de imigran┼úi au fost salva┼úi s├ómb─ât─â din b─ârci supraaglomerate ale trafican┼úilor ├«n apropiere de regiunea de coast─â a Libiei, cu ie┼čire la Marea Mediteran─â, de autorit─â┼úi italiene ┼či irlandeze.

La opera┼úiunile de s├ómb─ât─â de pe Marea Mediteran─â pentru combaterea trafican┼úilor de persoane, s-a al─âturat ┼či Irlanda care a trimis luna trecut─â o nav─â militar─â ├«n acest scop.

Vasul Le Roisin, trimis de armata irlandez─â pentru a participa la opera┼úiunile de c─âutare ┼či salvare a celor care traverseaz─â ilegal Marea Mediteran─â, a salvat 123 de imigran┼úi, dintr-o barc─â gonflabil─â de 12 metri lungime, fiind recuperat ┼či corpul unui b─ârbat.

Alţi 101 imigranţi au fost salvaţi dintr-o barcă gonflabilă de un vas al Marinei italiene, iar paza de coastă italiană a anunţat că a recuperat încă 322 de imigranţi dintr-o barcă plutind în larg.

├Än condi┼úiile ├«n care nu se mai g─âsesc locuri ├«n ad─âposturile pentru imigran┼úi, un vas al Marinei italiene (Vega) s-a ├«ndreptat spre Reggio Calabria, un port din sudul Italiei, transport├ónd 135 de supravie┼úuitori ┼či corpurile a 45 de persoane, recuperate ├«n cursul unor opera┼úiuni de vineri, c├ónd ar fi fost salva┼úi 2.000 de imigran┼úi ├«n total.

 

Sursă:  Mediafax