Connect with us

Evenimente

Peste 8.400 de absolvenţi de Medicină susţin examenul de rezidenţiat

Subiectele se deschid la ora 10.00

Published

on


Peste 8.400 de absolvenţi de medicină susţin mâine examenul de rezidenţiat. Anul acesta au fost scoase la concurs 5.415 locuri în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. 

Examenul urmează să se desfăşoare în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Târgu Mureş şi Timişoara. În comparaţie cu anul trecut, acum a crescut semnificativ numărul locurilor scoase la concurs, dar şi al candidaţilor înscrişi. Pentru a participa la examen, fiecare persoană a achitat o taxă de 400 lei – cu 40 de lei mai mare decât anul trecut. Un procent de cel mult 85% din sumele încasate va fi repartizat universităţilor de profil. 

Candidaţilor li se va permite intrarea în sălile de concurs la ora 8:30, iar subiectele se vor deschide la ora 10:00. Concursul de desfăşoară sub formă de test grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de patru ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu. 

Profesorii vor corecta testele la 15 minute după ce le vor primi, urmând ca studenţii nemulţumiţi să depună contestaţii într-un interval de 24 de ore. Răspunsul la contestaţii se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat. Totodată, ocuparea locurilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului obţinut, în limita locurilor publicate, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Afişarea rezultatelor se face după semnarea ordinului ministrului Sănătăţii.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: